Deze baby komt ter wereld als orgaandonor

Het Amerikaanse stel Keri en Royce verwachten binnenkort een kindje te verwelkomen. Alleen weten ze nu al dat ze de baby maar een paar uur in hun armen kunnen houden. Al in een vroeg stadium van de zwangerschap, kreeg het stel te horen dat de baby niet levensvatbaar is. Een hersenafwijking zorgt hiervoor. Toch besloot het koppel de zwangerschap door te zetten.

De hersenafwijking van de baby zorgt ervoor dat de hersenen niet of nauwelijks zijn ontwikkeld. Maar andere organen van de baby ontwikkelen zich wel op een normale manier. Daarom besloot het koppel om de zwangerschap niet af te breken, maar het kind ter wereld te laten komen. Hierdoor kunnen de organen gebruikt worden om andere levens te redden. Zo ziet het stel dat hun baby toch kan groeien en doorgegeven kan worden aan anderen.

Keri en Royce geven aan kapot te zijn van het nieuws, maar dankzij de vele steun van hun vrienden en familie kunnen ze er toch doorheen komen. Ook geven ze aan blij te zijn met de impact die hun baby toch kan hebben, ondanks de afwijking in de hersenen.

Keri zal over 2 maanden bevallen. Ze verwacht dat de bevalling erg emotioneel zou zijn. Het troost de ouders enorm dat hun kind een verandering voor anderen kan betekenen.

Ongelofelijk dat deze ouders sterk genoeg zijn om deze beslissing te nemen. We wensen ze heel veel sterkte toe met de bevalling en de zware periode die nog volgt.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password