Deze Orang-oetangs gebruiken Tinder

De Apenheul zet in op een wel heel bijzondere manier om voor voortplanting te zorgen. De vrouwtjes orang-oetangs krijgen namelijk de hulp van Tinder! Om er voor te zorgen dat er meer nageslacht komt, krijgen de vrouwelijke apen een touchscreen te zien. Op dit scherm kunnen ze vervolgens hun partner uitkiezen, op precies dezelfde manier als Tinder werkt.

Het programma met Tinder zal 4 jaar duren. Het doel is om er achter te komen hoe vrouwelijke orang-oetangs hun partners kiezen. Welke kenmerken bij het mannetje zijn hierbij doorslaggevend. Deze informatie kan worden gebruikt om de apen op de beste manier aan elkaar te koppelen.

De dierentuin twijfelt alleen nog of het touchscreen de kracht van de apen aan kan. Het swipen van deze dieren gaat namelijk met een behoorlijke kracht. Het eerste stalen frame is inmiddels al kapot!

Wat denk jij? Is dit een goed idee voor de apen?

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password